Xbone One Devkit Menu from retail console

Discussion in 'Xbox One Development (One,One X)' started by Errorjack, Nov 30, 2013.

  1. Errorjack

    Errorjack Gears of War Collector

    Joined:
    Jun 2, 2012
    Messages:
    237
    Likes Received:
    37
    I already knew they announced every console was going to be a devkit, but to have it available by a button combo is silly. I'm not going to explain every single thing I'm typing because I do it way too much.
     
  2. mairsil

    mairsil Officer at Arms

    Joined:
    Apr 20, 2005
    Messages:
    3,430
    Likes Received:
    178
    It's not available by just a button combo though; you have to have your console authorized first. You won't be able to do anything without both.
     
  3. Errorjack

    Errorjack Gears of War Collector

    Joined:
    Jun 2, 2012
    Messages:
    237
    Likes Received:
    37
    There is tutorials on YouTube with kids doing the combo with it working. Look it up.
     
  4. Bad_Ad84

    Bad_Ad84 The Tick

    Joined:
    May 26, 2011
    Messages:
    8,619
    Likes Received:
    1,387
    Yes, but you cant actually activate or do anything....

    Who cares if you can get to a menu you cant do anything with
     
  5. kingkat

    kingkat Robust Member

    Joined:
    Nov 16, 2012
    Messages:
    299
    Likes Received:
    8
    Apparently there is a new exploit to activate the console on Xbox-Scene
     
  6. hl718

    hl718 Site Soldier

    Joined:
    Nov 20, 2004
    Messages:
    2,856
    Likes Received:
    7
    The only thing listed on the X-S news page is the fact that you can bring up the menu via options. Nothing more.
     
  7. CodeAsm

    CodeAsm ohci_write: Bad offset 30

    Joined:
    Dec 22, 2010
    Messages:
    1,504
    Likes Received:
    178
  8. gs37

    gs37 Robust Member

    Joined:
    May 22, 2012
    Messages:
    272
    Likes Received:
    3
    Just a heads up... setting the sandbox ID to "freezone.reboot" will cause a constant reboot loop. I wouldn't recommend anyone do the steps listed above. :x

    EDIT: Although this might be fun to do at a demo kiosk. :p
     
    Last edited: Dec 5, 2013
    Blob likes this.
  9. damox

    damox Spirited Member

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    140
    Likes Received:
    3
    Did you find the Sandbox ID that enables waterproofing too?
     
  10. CodeAsm

    CodeAsm ohci_write: Bad offset 30

    Joined:
    Dec 22, 2010
    Messages:
    1,504
    Likes Received:
    178
    testzone.yellowmode

    EDIT: You need to connect a debug thingy, on X-S they had this flash reader, apparently you have to connect this and this mode works. it will send the results over to flash
     
    Last edited: Dec 6, 2013
  11. kl0wn

    kl0wn <B>Site Supporter 2013</B><BR><B>Site Benefactor</

    Joined:
    Aug 31, 2006
    Messages:
    237
    Likes Received:
    9
    Last edited: Dec 6, 2013
  12. Errorjack

    Errorjack Gears of War Collector

    Joined:
    Jun 2, 2012
    Messages:
    237
    Likes Received:
    37
    That bricks your console or something in that manner.
     
    Last edited: Dec 6, 2013
  13. CodeAsm

    CodeAsm ohci_write: Bad offset 30

    Joined:
    Dec 22, 2010
    Messages:
    1,504
    Likes Received:
    178
    Should I remove it? I was thinking about only linking to it, but then again.. we are all crown up I hope... well, I know that there is always a posibility that some [put person here] will try anyway. I dont own a xbox one yet (maybe in 2014 i will).

    So, ill remove the picture just in case if next to kl0wn someone else or a Mod asks me :p (just 1 more)(pm is also fine) still kinda interesting that free zone point instruction does something. what more is there?
     
  14. gs37

    gs37 Robust Member

    Joined:
    May 22, 2012
    Messages:
    272
    Likes Received:
    3
    It's my understanding that if the sandbox ID is bad or doesn't make sense the reboot loop will happen. So I don't know if freezone.whatever is actually a command, or just something it doesn't understand. For example, the sandbox ID of "LOL123" should also cause a reboot loop. But I could be mistaken. I don't really wanna take that kind of risk with my shiny new xbawks. :p
     
  15. kingkat

    kingkat Robust Member

    Joined:
    Nov 16, 2012
    Messages:
    299
    Likes Received:
    8
    It's interesting to see that Microsoft added in a feature to command the console by changing the ID, I wonder what other commands there are.
     
  16. Fandangos

    Fandangos <B>Site Supporter 2013</B>

    Joined:
    Sep 19, 2012
    Messages:
    604
    Likes Received:
    23
    I'll know that this will lead to something when this thread gets locked.
     
  17. fate6

    fate6 Haha, I killed a Pumpkin!

    Joined:
    May 16, 2013
    Messages:
    973
    Likes Received:
    351
    OK I'll bite, how exactky does locking the thread equal anything?
     
  18. Fandangos

    Fandangos <B>Site Supporter 2013</B>

    Joined:
    Sep 19, 2012
    Messages:
    604
    Likes Received:
    23
    Because if this actually leads to unsigned code to run on the Xbox One (and 9 out of 10 unsigned code running = piracy) it will be against forum's rules and this thread will be closed.
     
  19. fate6

    fate6 Haha, I killed a Pumpkin!

    Joined:
    May 16, 2013
    Messages:
    973
    Likes Received:
    351
    Guess I should remove all CFW anything on /talk then >__>
    you seem to forget that much more can be done with such access and just because some kid can't afford a game doesn't mean we should just shun it

    Why do I assume its a kid? well I did the same but these days I have a job and IDK about you but I like foundling the cases :3
     
  20. blueshogun96

    blueshogun96 Robust Member

    Joined:
    Jul 29, 2010
    Messages:
    296
    Likes Received:
    11
    Well, this escalated rather quickly...

    Anyway, I read a few weeks ago that a dev kit from Microsoft is still required to dev for the XBOne.

    So, I wonder which one is it...
     

Share This Page