Saturn Development Discs #2

Discussion in 'Sega Saturn Programming and Development' started by steven78, Jun 12, 2016.

  1. steven78

    steven78 Site Supporter 2015

    Joined:
    Mar 19, 2014
    Messages:
    127
    Likes Received:
    39
    as these are prety hard to get and pricy. is there a way to get a burned copy and would that work on na saturn?
     
  2. Borman

    Borman Digital Games Curator

    Joined:
    Mar 24, 2005
    Messages:
    9,537
    Likes Received:
    1,856
    Burned system disks wont work. Prototypes should work on a modified system though, assuming region and all that. If not, an emulator
     
  3. steven78

    steven78 Site Supporter 2015

    Joined:
    Mar 19, 2014
    Messages:
    127
    Likes Received:
    39
    did try them in a modded console but didnt work, but did with the #2 disc

    wich kind of mod will work any idea ?
     
  4. Borman

    Borman Digital Games Curator

    Joined:
    Mar 24, 2005
    Messages:
    9,537
    Likes Received:
    1,856
    Many of the modchips dont seem to allow for different regions, @Bad_Ad84 feel free to correct me if Im wrong. So you would want a region free setup as well, or patching the actual disks after youve backed them up
     
  5. -=FamilyGuy=-

    -=FamilyGuy=- Site Supporter 2049

    Joined:
    Mar 3, 2007
    Messages:
    3,008
    Likes Received:
    840
    That's true for all the modchips I know about. An Action-Replay enables Region-Free easily.
     
    Borman likes this.
  6. Borman

    Borman Digital Games Curator

    Joined:
    Mar 24, 2005
    Messages:
    9,537
    Likes Received:
    1,856
    Thats what I thought. It certainly would stop prototypes from other regions from booting.
     
  7. Bad_Ad84

    Bad_Ad84 The Tick

    Joined:
    May 26, 2011
    Messages:
    8,548
    Likes Received:
    1,231
    Saturn region protection and saturn cdr protection are separate. So you can't bypass the region check with a modchip.

    (Suppose technically you could, but one doesn't exist that can patch region on the fly)
     
  8. -=FamilyGuy=-

    -=FamilyGuy=- Site Supporter 2049

    Joined:
    Mar 3, 2007
    Messages:
    3,008
    Likes Received:
    840
    The saturn/dreamcast (basic built-in) region protection is very similar so I guess a modchip for the region could be done for saturn like it was for DC but there's no real point because of the AR that was quite popular IIUC. A ODE can also easily patch it for obvious reasons (rhea/phoebe does it I believe).
     
  9. dj898

    dj898 Site Supporter 2015

    Joined:
    Mar 14, 2004
    Messages:
    3,322
    Likes Received:
    53
    use SRP to set the image to match your console's region. some prototype would have up to 8 regions coded so it will run on any retail console provided the System Disc is used.

    I set all my prototype/unreleased titles with JPN and 3rd party so I don't have to fiddle with the region switch and etc.
     
  10. steven78

    steven78 Site Supporter 2015

    Joined:
    Mar 19, 2014
    Messages:
    127
    Likes Received:
    39
    so set it on JAP region, and on 3th party ? no idea how i can do that.

    and what is SRP?
     
  11. Madroms

    Madroms Robust Member

    Joined:
    Feb 3, 2005
    Messages:
    222
    Likes Received:
    9
  12. dj898

    dj898 Site Supporter 2015

    Joined:
    Mar 14, 2004
    Messages:
    3,322
    Likes Received:
    53
    you only need to do that if you cannot bother to keep switching System Disc for 1st party and 3rd party. :)
     

Share This Page