Midtown Madness Windows 10

Discussion in 'Rare and Obscure Gaming' started by HEX1GON, Dec 15, 2016.

  1. HEX1GON

    HEX1GON FREEZE! Scumbag

    Joined:
    May 4, 2011
    Messages:
    9,916
    Likes Received:
    838
    Anyone happen to get this to run in Hardware mode in reasonable FPS? It runs at less than 10.

    Tried nGlide, changed nothing. There's also text distortion for some reason no matter what resolution.
     
  2. Tripredacus

    Tripredacus Peppy Member

    Joined:
    Feb 17, 2011
    Messages:
    361
    Likes Received:
    15
    Midtown Madness is not what I would consider rare or obscure... Unless you mean a newer version?
     
  3. HEX1GON

    HEX1GON FREEZE! Scumbag

    Joined:
    May 4, 2011
    Messages:
    9,916
    Likes Received:
    838
    Obscure enough to get working on modern hardware. So yes.
     
  4. HEX1GON

    HEX1GON FREEZE! Scumbag

    Joined:
    May 4, 2011
    Messages:
    9,916
    Likes Received:
    838
    It's a software design flaw within Windows 10.

    In order to play this within Windows 10, you'll need to a use a Virtual Machine running Windows 7. XP will not accelerate 3D, however support for 3D Hardware Acceleration in Windows 7 works brilliantly. Only issues I have noticed is that you can't run the game at high resolutions past 1024x768, and smoke doesn't render. Apart from that, game runs very smoothly in Hardware (T&L).
     

    Attached Files:

    Borman likes this.
  5. speedyink

    speedyink Site Supporter 2016

    Joined:
    Apr 10, 2015
    Messages:
    1,429
    Likes Received:
    628
    I used to play the crap out of this game and the second one. I seriously doubt I can find my discs now though..
     
  6. HEX1GON

    HEX1GON FREEZE! Scumbag

    Joined:
    May 4, 2011
    Messages:
    9,916
    Likes Received:
    838
    My disc has a big crack in it :( - had to get an ISO.
     
  7. speedyink

    speedyink Site Supporter 2016

    Joined:
    Apr 10, 2015
    Messages:
    1,429
    Likes Received:
    628
    Yeah that's probably what I'll do, I kind of have an urge to play it again. Especially the second one, damn I spent way too much time driving around that city.
     
  8. Fireboyd78

    Fireboyd78 Member

    Joined:
    Dec 18, 2016
    Messages:
    16
    Likes Received:
    16
  9. HEX1GON

    HEX1GON FREEZE! Scumbag

    Joined:
    May 4, 2011
    Messages:
    9,916
    Likes Received:
    838
    Didn't work for me, unless I did it wrong. Game was low FPS still.
     
  10. SpooferJahk

    SpooferJahk *Insert title here*

    Joined:
    Feb 27, 2014
    Messages:
    115
    Likes Received:
    16
    Did you adjust the settings accordingly? While I know the wrapper is hardware dependent, some games will be a bit jerky since it requires some decent hardware, I know that adjusting the video memory in the video card setting can affect the FPS to some degree. Happened when I used it for Splinter Cell where it locked to 30 FPS until I upped the VRAM.
     
  11. HEX1GON

    HEX1GON FREEZE! Scumbag

    Joined:
    May 4, 2011
    Messages:
    9,916
    Likes Received:
    838
    It just doesn't work well. I've tried the VRAM as well. It's exactly the same without it.
     

Share This Page