MD Everdrive - Official "game doesn't work" Thread

Discussion in 'Mega Everdrive / Everdrive MD' started by Bboydocument, Jan 22, 2011.

  1. Greg2600

    Greg2600 Resolute Member

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Messages:
    937
    Likes Received:
    112
  2. GenkiMan

    GenkiMan Member

    Joined:
    Jul 30, 2004
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
  3. Bboydocument

    Bboydocument Spirited Member

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Messages:
    119
    Likes Received:
    0
    Guys just a suggestion, what do you think about sticky-ing this thread?
     
  4. sdekaar

    sdekaar Rapidly Rising Member

    Joined:
    Apr 15, 2011
    Messages:
    95
    Likes Received:
    0
    "Wonder Boy in Monster World (UE) [f1]" from goodgen works.
     
    Last edited: Feb 5, 2012
  5. Barone

    Barone Active Member

    Joined:
    Jun 2, 2011
    Messages:
    49
    Likes Received:
    0
    KRIKzz,

    Do you remember my problem with King Colossus not keeping the saves (OSv29; rev2.4) (but also tested with OSv23, OSv22...)?
    It was also occurring with Soleil (Crusader of Centy) and Barver Battle Saga... So I went nuts about that...

    I think I found some sort of solution... Using OSv17 the problem initially occurred too... But then I entered in the options menu and there was an option called "SRAM bank". It was set to 0. I changed it to 1 and all saves are working now! I tested with banks 2 and 3 and they are working also. But the bank 0 behaves exactly like the OSv29 trying to save and do not work...
    The sad part is that OSv17 lacks lots of features and fixes that you implemented later.
    Please, is there any chance to implement the SRAM bank option or some kind of fix/change that would make the OSv29 behaves like using bank 1 or 2 or 3?

    I know that you are very busy with Mega Everdrive but I'm begging for your help. I can send you money using paypal if you want.

    Thanks a lot.

    Agostinho
     
    Last edited: Mar 10, 2012
  6. Barone

    Barone Active Member

    Joined:
    Jun 2, 2011
    Messages:
    49
    Likes Received:
    0
    I tested it a bit more now... The same "SRAM bank" option is available until OSv20 and it also worked with banks 1,2 or 3. Bank 0 not working too.
    Since OSv22 the saves stopped working in my Everdrive MD for those games.
     
    Last edited: Mar 10, 2012
  7. KRIKzz

    KRIKzz Well Known Member

    Joined:
    Apr 5, 2010
    Messages:
    1,672
    Likes Received:
    2
    may be something wrong with your cart. i can check if you will send to me, but i will not make changes in OS for single cart
     
  8. Barone

    Barone Active Member

    Joined:
    Jun 2, 2011
    Messages:
    49
    Likes Received:
    0
    KRIKzz, I live in Brazil. Send a package to Ukraine from here would be expensive and probably unsafe. That's why I was looking for a software solution.
    It will be a better idea to save money and buy a Mega Everdrive.

    "but i will not make changes in OS for single cart"
    Oh, well... I'll let you know if I find other guys with the same problem.

    Thanks.
     
  9. s_d

    s_d Spirited Member

    Joined:
    Aug 21, 2011
    Messages:
    132
    Likes Received:
    1
    Anybody tried to boot re-translated version of Beyond Oasis? Red screen through the system, plays ok through emulator. Region patch disabled.
     
  10. Barone

    Barone Active Member

    Joined:
    Jun 2, 2011
    Messages:
    49
    Likes Received:
    0
    Which OS version are you using?

    Usually, when you get a red screen you should: fix the checksum of the rom (probably fucked up by the patch you have applied) or apply a master code to remove checkings (I prefer this way since it usually makes the game boot a bit faster).

    Master code for Beyond Oasis (game genie required):
    AABT-AA7R

    You can also permanently change your rom using the above code converted to hexadecimal and a hex editor like HexWorkshop.
    You can find all the info that you need here:
    http://www.angelfire.com/games2/codehut/HowtoHackSega.txt

    Good luck!
     
  11. s_d

    s_d Spirited Member

    Joined:
    Aug 21, 2011
    Messages:
    132
    Likes Received:
    1
    v9.
    Thanks a lot, I'll try that.
     
    Last edited: May 21, 2012
  12. ceramiclion

    ceramiclion Robust Member

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    228
    Likes Received:
    0
    Can someone please re-up the mosnter world 3 patch? All the link I have found on google are dead.
    Thank you.
     
  13. RexDart

    RexDart Member

    Joined:
    Jun 18, 2011
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Rampage (UE) [!].sms

    Just seeing a black screen on my non-HDG model 1.
     
  14. zaffo256

    zaffo256 Member

    Joined:
    Jun 5, 2012
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Last edited: Dec 14, 2012
  15. RexDart

    RexDart Member

    Joined:
    Jun 18, 2011
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Worked great. Thanks!
     
  16. Bboydocument

    Bboydocument Spirited Member

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Messages:
    119
    Likes Received:
    0
    The thread has been updated with everyones reported problems. Note: I have not included many translation patch games, these are outside of the scope of the ED.

    Also, I don't think region errors/problems are substantial problems for this list. You really should use a modded console. Unless there are any objections, I will omit any problems regarding region errors.
     
    Last edited: Jan 8, 2016
  17. Chilly Willy

    Chilly Willy Robust Member

    Joined:
    Mar 15, 2011
    Messages:
    242
    Likes Received:
    0
    You can find a number of PAR codes for games that have trouble here.
     
  18. Lum

    Lum Officer at Arms

    Joined:
    Sep 30, 2010
    Messages:
    3,234
    Likes Received:
    43
    I agree. A lot of people don't realize their method to play imports does not change the console's internal region.
    This situation is no different from things like Saturn Action Replay.
     
  19. Capriellllle

    Capriellllle Member

    Joined:
    Oct 17, 2011
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    top gear 2 on Mega Everdrive doesn't work, just appears a red screen...
     
  20. Gabriel

    Gabriel Newly Registered

    Joined:
    May 4, 2013
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I'm having a problem with Air Buster/Aero Blasters. It always freezes on the fourth level. It doesn't freeze at any particular spot on the fourth level, just at some random point on level 4 it always freezes.

    I was playing Top Gear 2 the other night, so I know it works. It might be one of those you have to make sure your region is set right and Mega Key is off.
     

Share This Page