AKURA Dreamcast HDMI Box

Discussion in 'Sega Dreamcast Development and Research' started by beharius, Dec 11, 2016.

  1. -=FamilyGuy=-

    -=FamilyGuy=- Site Supporter 2049

    Joined:
    Mar 3, 2007
    Messages:
    3,097
    Likes Received:
    1,046
    I got a clone.
     
  2. maxtherabbit

    maxtherabbit Member

    Joined:
    Mar 19, 2018
    Messages:
    24
    Likes Received:
    10
    damn guess I should have gotten a clone then haha
     
  3. Alvaro

    Alvaro Member

    Joined:
    Oct 19, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    I bought one of these recently but I am having some trouble getting it to work. So I have connected the box to my DC and TV via the HDMI cable but I am not able to select the HDMI input on the TV and the blue light on the Akura does not come on. I have tried it on two different TVs with no luck. The HDMI cable is fine; I use it with my PS3.

    I tried to use the Dreamcast VGA cable on 3 different TVs before and that did not work either.

    Any idea what the issue might be here? I am lost. I tried the Dreamcast with the RGB scart cable I have and it works fine.

    Are there some revisions of EU DCs that do not support VGA? Any help appreciated.
     
  4. fafadou

    fafadou Enthusiastic Member

    Joined:
    Aug 3, 2016
    Messages:
    581
    Likes Received:
    242
    Strange...
    Have you try the akura in rgb mode ?
     
  5. Tomleecee

    Tomleecee Spirited Member

    Joined:
    Apr 15, 2015
    Messages:
    146
    Likes Received:
    269
    Alvaro, I think the fact that you aren't getting a blue light coming on shows that no power is going into the Akura from the Dreamcast. It might be that either the cable is faulty (the one connecting it to the Dreamcast) or that the Akura itself is faulty. My advice would be to request a new cable from Beharbros and it that doesn't help, maybe ask about getting a replacement unit. From experience, I had an issue where the Akura's image would go yellow, or green and then the image just stopped coming through altogether. They sent me a new cable and now it works perfectly.
     
    fafadou likes this.
  6. Tomleecee

    Tomleecee Spirited Member

    Joined:
    Apr 15, 2015
    Messages:
    146
    Likes Received:
    269
    Totally unrelated...but your avatar is great XD
     
    fafadou likes this.
  7. Teddy Rogers

    Teddy Rogers Spirited Member

    Joined:
    Aug 31, 2014
    Messages:
    136
    Likes Received:
    66
    Check the pins on the connector being plugged in to your Dreamcast (possibly either pin one or five). I had to pull some of the contact pins back on one of my Beharbros cables to make it work. It is possible you may be having a similar problem...

    Ted.
     
  8. beharius

    beharius Resolute Member

    Joined:
    Sep 13, 2011
    Messages:
    923
    Likes Received:
    101
    You need to insert it firmly to the console...
    http://retrorgb.com/images/ToroPage06.jpg



     
  9. fafadou

    fafadou Enthusiastic Member

    Joined:
    Aug 3, 2016
    Messages:
    581
    Likes Received:
    242
    Just want to help, but you have a better overview than me ;-)

    It's not exactly mine avatar, but I love it ^^ thanks
     
    Tomleecee likes this.
  10. truemaster1

    truemaster1 Intrepid Member

    Joined:
    Nov 10, 2015
    Messages:
    653
    Likes Received:
    325
    my acura stop working probably the cord what should i do
     
  11. Sp33dFr34k

    Sp33dFr34k Spirited Member

    Joined:
    Jul 13, 2015
    Messages:
    141
    Likes Received:
    32
    Get in touch with BBS on their website.
     
    fafadou and truemaster1 like this.

Share This Page