1. 2017 FUNDRAISER

    2017 brings with it a new server for the site. Any donations to support the ongoing costs of keeping this running will be greatly received. See this thread for more information.

powerpak or 8N?

Discussion in 'Everdrive N8' started by Millionaire2K, Apr 2, 2013.

  1. Millionaire2K

    Millionaire2K Rising Member

    Joined:
    Apr 1, 2013
    Messages:
    58
    Likes Received:
    0
    Hello. Does anyone know of any clone system the Powerpak or 8N MAY work on? I know its hit or miss with all clones. But my kids want a clone system to take with them on Vacation with 2 or 3 working flash carts. So regular HW will be used on the carts at home but on Vacation and on the road a clone must be used. Any info will be of help and thanks in advance.
     
  2. Mack

    Mack <B>Site Supporter 2012</B><BR><B>Site Supporter 20

    Joined:
    Aug 26, 2011
    Messages:
    634
    Likes Received:
    1
    I think it's called the EverDrive N8 not really sure on that cart either , I do have a PowerPak though not sure on clone consoles but I heard they do work.
     
  3. Millionaire2K

    Millionaire2K Rising Member

    Joined:
    Apr 1, 2013
    Messages:
    58
    Likes Received:
    0
    I thought is was N8 but forum says 8N so I went with that.
     
  4. StoneAgeGamer

    StoneAgeGamer Intrepid Member

    Joined:
    Jul 8, 2010
    Messages:
    651
    Likes Received:
    2
    Yes forum is wrong and has yet to be fixed.

    The issue with asking which is better here is that this is an EverDrive forum. Not a general flash cart forum. Although occasionally people do ask such questions and people generally people are honest, you are bound to get a biased opinion most likely here.
     
  5. Millionaire2K

    Millionaire2K Rising Member

    Joined:
    Apr 1, 2013
    Messages:
    58
    Likes Received:
    0
    That is why my question was not a which is better. It was a "What clone system the Powerpak or 8N MAY work on"
     
  6. StoneAgeGamer

    StoneAgeGamer Intrepid Member

    Joined:
    Jul 8, 2010
    Messages:
    651
    Likes Received:
    2
    RetroUSB states right on the PowerPak's page that it does not work on clones. I am not sure if it does or not. I know KRIKzz said that the N8 does work on clones. Personally I would suggest not using clones for flash carts.
     
  7. Millionaire2K

    Millionaire2K Rising Member

    Joined:
    Apr 1, 2013
    Messages:
    58
    Likes Received:
    0
    I plan to only use clones when on Vacation. I can't bring my 3 consoles with me. Ps. I sent you another PM. Thanks in advance.
     
    Last edited: Apr 2, 2013
  8. wilykat

    wilykat Site Supporter 2013

    Joined:
    Mar 25, 2012
    Messages:
    975
    Likes Received:
    41
    On another forum that deals with beta mappers for PowerPak, there's also mention that a certain recent revision of a clone worked with PowerPak but it's still hit or miss.

    Nintendo hasn't been properly cloned yet, always something wrong with the clone like a missing line or incorrect sound.
     
  9. Panthera

    Panthera Newly Registered

    Joined:
    Jan 26, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    What clone system the Powerpak or 8N MAY work on"

    Hi, I registered on this forum some time ago, but only now I´m posting. My name is Vanessa and I am from Sao Paulo, Brazil. I got my everdrive N8 this week and I´m loving it. I am a retro games collector and have a few NES clones that were released here and made tests with the everdrive on them today and I would like to share, maybe these clones can have international versions too. Here is the list:

    [​IMG]
    Pro System 8 = works (needs a 60-72 pin cartridge converter)

    [​IMG]
    Top System (dual slot) = works

    [​IMG]
    Turbo Game (dual slot) = works

    [​IMG]
    Dynavision 3 (dual slot) = works

    [​IMG]
    Phantom System = works (needs a 60-72 pin cartridge converter)

    :smile-new:
     
    Last edited: Apr 7, 2013
  10. sparksterz

    sparksterz Spirited Member

    Joined:
    Aug 30, 2010
    Messages:
    186
    Likes Received:
    2
    Wow, those are some of the most confused consoles I've ever seen.
     
  11. sayin999

    sayin999 Officer at Arms

    Joined:
    Mar 13, 2004
    Messages:
    3,347
    Likes Received:
    81
    Wow does Top System do both Famicom and Nes games?
     
  12. kyo86sg

    kyo86sg Intrepid Member

    Joined:
    Jul 23, 2012
    Messages:
    665
    Likes Received:
    22
    THanks Vanessa!!!!!!! That was most helpful!!!!!!!!! Do you mine showing your massive NES/SNES collection be it original or bootleg?
     
  13. Panthera

    Panthera Newly Registered

    Joined:
    Jan 26, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Yes, top system do both famicom and nes games. Turbo game and Dynavision 3 also does NES/Famicom games. About my NES/SNES collection half are original and half bootleg (of course my preference is for original itens, but I like those clones because they are different). About original consoles, I have a NES and a Famicom AV :)
     
    Last edited: Apr 17, 2013

Share This Page